26. 2. 2019

Iskratel se je včlanil v združenje BREKO in okrepil svoj položaj pri ustvarjanju gigabitne družbe v Nemčiji

Bonn, Nemčija, in Kranj, Slovenija, 26. februar 2019 – Medtem ko se v Nemčiji krepi povpraševanje po gigabitnem širokopasovnem dostopu, je vodilni evropski ponudnik širokopasovnih rešitev Iskratel danes objavil, da je postal član enega izmed vodilnih združenj operaterjev širokopasovnih omrežij v Nemčiji, združenja BREKO.

Poteza se sklada s prizadevanji Iskratela, da okrepi svojo navzočnost na nemškem širokopasovnem trgu in operaterjem zagotovi, da lahko izboljšajo svoje širokopasovne storitve ter uvedejo rešitve NG-PON, 5G in rešitve v oblaku brez menjave strojne opreme.

Iskratelova rešitev gigabitnega optičnega dostopa naslednje generacije zadovoljuje povečanje povpraševanja po omrežnih nadgradnjah, ki bi povzročale minimalne motnje v zagotavljanju storitev, a hkrati omogočale tako rekoč neomejeno pasovno širino. Napredna dostopovna tehnologija GPON omogoča operaterjem inovativno rešitev, s katero se lahko kosajo z vedno večjimi zahtevami strank, hkrati pa jim ni treba menjati obstoječe infrastrukture.

To je še posebej koristno za operaterje, ki si želijo zagotoviti trajno optično infrastrukturo, ki v prihodnosti ne bi zastarala (mednje spada več kot 60 odstotkov članov združenja BREKO), s tem nadgraditi svoja omrežja na gigabitne hitrosti, ob tem pa zmanjšati operativne in kapitalske stroške ter povečati donosnost naložb in zadovoljstvo strank.

Kristijan Melinc, vodja globalne prodaje pri Iskratelu, je povedal: »Pri Iskratelu razumemo, da so operaterji pred izzivom, kako izboljšati svoje storitve, zadostiti hitro naraščajoče zahteve strank in ustvariti nove prihodke. Zato smo razvili napredno platformo za optični dostop SI3000 Lumia, ki danes že dokazuje, da je vsestranska in da lahko deluje z vodilnimi ONT na trgu.«

S članstvom v združenju BREKO se je Iskratel pridružil več kot 300 vodilnim nemškim operaterjem alternativnih fiksnih širokopasovnih omrežij, ki pomagajo razvijati tehnologijo optičnega dostopa.

Iskratel je v Nemčiji zagnal tudi lastni partnerski program, v katerem sodeluje z lokalnimi ponudniki širokopasovnih rešitev na nemškem trgu, med katerimi so ponudniki telekomunikacijskih rešitev, sistemski integratorji in podjetja za tehnično podporo.

Iskratelovo platformo SI3000 Lumia in obsežen portfelj drugih širokopasovnih rešitev bo Iskratel predstavil na stojnici 102 v okviru sejma Fiberdays19 od ponedeljka, 25. marca, do četrtka, 28. marca 2019, v kongresnem centru RheinMain v Wiesbadnu v Nemčiji. Za več informacij o tem dogodku obiščite brekoverband.de/fiberdays19-the-fiber-fair.