12. 3. 2019

Iskratel naslavlja nezadostni Wi-Fi z novim domačim prehodom GPON in rešitvijo mesh Wi-Fi

Kranj, Slovenija, 12. marec 2019 – Iskratel, vodilni evropski ponudnik rešitev širokopasovnega dostopa, je danes najavil svoj domači prehod GPON Innbox G78, ki bo izboljšal delovanje omrežij Wi-Fi za do 30 %, in novo rešitev mesh Wi-Fi, ki bo operaterjem omogočila nemoteno pokrivanje celotnih objektov z gigabitno povezljivostjo.

S tehnologijo večuporabniškega MIMO (MU-MIMO), ki omogoča izboljšano uporabniško izkušnjo, podpira domači prehod GPON Innbox integracijo mesh Wi-Fi in upravljanje oddaljenih dostopovnih točk, kar izboljša pokritost z omrežjem Wi-Fi in njegovo delovanje.

Poleg nove rešitve mesh Wi-Fi je Iskratel najavil tudi novo rešitev, ki omogoča strojno podporo za tehnologijo Easy Mesh združenja Wi-Fi Alliance. Rešitev dodatno naslavlja slabosti domače širokopasovne povezljivosti ter vključuje centralizirani upravljalski sistem TR-069 v oblaku, ki omogoča operaterjem, kakršen je eden vodilnih hrvaških ponudnikov širokopasovnih storitev Optima Telekom, oddaljeni nadzor in konfiguracijo opreme CPE.

»Pri Optima Telekom smo že vrsto let zadovoljne stranke Iskratela. V tem času smo opazili, da Iskratelovi izdelki omogočajo učinkovitost, ki izpolnjuje najvišje zahteve in pričakovanja tako našega podjetja kot naših strank. Zaradi tega pozdravljamo vse njihove novosti, saj si tudi mi ves čas prizadevamo za nove izdelke in storitve, takšne, ki bodo zadovoljili potrebe strank,« je povedal Tomislav Grmek, vodja razvoja telekomunikacijskih sistemov in dejavnosti ter namestnik vodje za področje inovacij pri Optimi Telekom, podjetju, ki Iskratelove rešitve v svojih omrežjih uporablja že več kot 7 let.

»Opažamo, da se navade uporabnikov še naprej spreminjajo in da se veča število brezžičnih naprav. S tem postajajo ključnega pomena izdelki, kot je domači prehod GPON Innbox G78,« je dodal Tomislav Grmek.

Z novo rešitvijo mesh Wi-Fi, ki deluje na način 'priključi in uporabljaj', je mogoče preprosto in hitro namestiti nove dostopovne točke in zagotoviti enako pokritost z manjšim številom dostopovnih točk. Poleg samodejne namestitve omogoča upravljanje, omogočanje storitev in diagnostiko, vse to pa je mogoče integrirati v domače prehode GPON in sistem TR-069 za avtomatsko konfiguriranje. Tako je mogoče optimizirati delovanje omrežja, zmanjšati operativne stroške in ves čas spremljati stanje opreme, težave z omrežjem pa lahko odpravimo še pred strankino pritožbo. Poleg tega lahko končni uporabniki delovanje svojega omrežja Wi-Fi spremljajo prek mobilne aplikacije.

»Zelo smo veseli, da lahko najavimo dva nova izdelka, ki naslavljata nezadostni Wi-Fi na domovih uporabnikov,« je povedal Mitja Golja, vodja rešitev za širokopasovna omrežja pri Iskratelu. »To bo za operaterje vedno pomembnejše, saj končni uporabniki doma vse pogosteje uporabljajo požrešne storitve, a hkrati ne sprejemajo izpadov ali zastojev v omrežni povezavi. Z našima novima rešitvama bodo operaterji laže izpolnili ta pričakovanja, poenostavili upravljanje omrežja in zmanjšali operativne stroške.«