11. 3. 2019

Iskratel krepi ponudbo rešitev FTTH v Franciji z novim partnerstvom s podjetjem Telenco Distribution

Moirans, Francija, in Kranj, Slovenija, 11. marec 2019 – Iskratel, vodilni evropski ponudnik rešitev širokopasovnega dostopa, je danes objavil, da je sklenil partnerstvo s francoskim podjetjem za telekomunikacijski inženiring  Telenco Distribution. To se sklada s prizadevanji Iskratela, da razširi svojo dejavnost na francoskem trgu.

V okviru novega partnerstva bo Telenco Distribution ponujal široko paleto Iskratelovih inovativnih rešitev GPON za dolgoročno vzdržne nadgradnje optičnih omrežij do doma (FTTH) po vsej Franciji. Tako bo lahko Telenco Distribution zadostil povpraševanju nekaterih vodilnih igralcev na francoskem telekomunikacijskem trgu in vedno večjim zahtevam za ultrahiter širokopasovni dostop po vsej državi.

»V našem podjetju smo zelo ponosni, da smo sklenili sporazum o distribuciji z vodilnim evropskim partnerjem, kakršen je Iskratel,« je povedal generalni direktor podjetja Telenco Distribution Manuel Panart. »Nova ponudba nam omogoča, da svojim velikim strankam ponudimo nove produkte in zanesljivo tehnično podporo, to pa se povsem sklada z našo strategijo diverzifikacije.«

Sodelovanje je bilo sklenjeno v času, ko si je francoska vlada zastavila ambiciozen načrt Plan France Très Haut Débit 2013-2022 (PFTHD), po katerem naj bi do leta 2022 imela vsa gospodinjstva dostop do širokopasovne povezave s hitrostjo najmanj 30 Mb/s, od česar bi 80 % pokrivale optične povezave.

»Telenco Distribution je vodilni francoski distributer telekomunikacijske opreme za tehnične strokovnjake ter optična in bakrena omrežja,« je povedal vodja prodaje pri podjetju Telenco Distribution Laurent Conrad. »V kontekstu francoskega načrta za ureditev visokohitrostnega širokopasovnega dostopa je Telenco Distribution pripravil globalno ponudbo pasivnih materialov in opreme za tehnične strokovnjake in vzdrževalce omrežij pod imenom 'Axe Fibre', namenjeno operaterjem in inštalaterjem omrežij. Zaradi partnerstva med Telenco Distribution in Iskratelom je Telencova ponudba 'Axe Fibre' dobila novo razsežnost.«

»Iskratelov razpon optičnih linijskih terminalov (OLT) GPON in domačih prehodov se sklada s potrebami alternativnih operaterjev, ki pokrivajo projekte RIP (fr. Réseau d’Initiative Publique, projekti za vzpostavljanje lokalnih javnih širokopasovnih omrežij v Franciji). Poleg tega je Iskratel eden izmed redkih dobaviteljev, ki lahko evropskim operaterjem ponudi celotno rešitev GPON neposredno v Evropi, pri čemer je vsa podpora na voljo s sedeža podjetja in razvojnega oddelka v Evropi. Zaradi tega je Iskratel za nas idealen partner. S tem partnerstvom lahko francoskemu trgu ponudimo aktivno opremo in vse storitve, potrebne za implementacijo.«

V okviru partnerstva bo Telenco Distribution, del skupine Telenco Group, izvažal Iskratelov portfelj rešitev GPON po vsej Franciji. Ta vključuje tudi Iskratelov novi prilagojeni centralizirani upravljalski sistem, s katerim lahko operaterji optimizirajo upravljanje omrežij, zmanjšajo operativne stroške in odpravljajo težave še pred pritožbami strank. Iskratelovi domači prehodi FTTH podpirajo standard GPON že deset let in operaterjem omogočajo, da nemoteno preidejo na nova omrežja PON naslednje generacije brez menjave obstoječe strojne opreme.

Poleg tega bodo lahko stranke podjetja Telenco Distribution nemoteno nadgradile svoja omrežja v virtualizirano oblačno infrastrukturo s preprosto programsko nadgradnjo. To omogoča novi Iskratelov OLT, s katerim se Iskratelov kompaktni GPON OLT SI3000 Lumia G16 spremeni v popolnoma virtualiziran in s CORD skladen OLT.

»Za spodbuditev in okrepitev naše navzočnosti na francoskem trgu smo si morali izbrati močnega partnerja, podjetje, kakršno je Telenco Distribution, ki ima dokazane dosežke in bogate izkušnje pri zadovoljevanju specifičnih potreb operaterjev na tem trgu,« je pojasnil skrbnik ključnih strank pri Iskratelu Thomas Mila. »To partnerstvo je pomemben korak, da Iskratelove širokopasovne rešitve, ki v prihodnosti ne bodo zastarale, pripeljemo do domov končnih uporabnikov po vsej Franciji in operaterjem omogočimo izpolnitev vedno večjih zahtev po ultrahitrih širokopasovnih povezavah stroškovno učinkovito in pravočasno.«

Iskratelov program partnerstva jje na voljo lokalnim ponudnikom telekomunikacijskih rešitev po vsem svetu in jim pomaga postati vodilni ponudniki inovativnih širokopasovnih rešitev v svoji regiji.